Дани града Питештија обележавају се бројним културним, спортским и забавним дешавањима у перидоу од 19. до 21. маја. Тродневним манифестацијама у румунском граду са којим је град Крагујевац побратим више од пола века присуствовала је  делегација Града Крагујевца коју су чинили одборници Скупштине града: Дејан Шапић као шеф делегације, Данијела Ковачевић и Мирослав Јосифовић.

На Свечаној седница Скупштине града којом је званично почело обележавања Дана града Питештија у име Града Крагујевца домаћинима и званицама обратио се шеф делегације, Дејан Шапић и том приликом се захвалио градоначелнику Питештија, Кристијану Џентеи, на изразима саучешћа упућеним у данима када је Србију задесила велика трагедија изазвана догађајима у београдској основној школи.

Подршка и разумевање браће из Питештија нашем граду била је осланац у многим тешким тренуцима. Сигуран сам да ће сарадња и пријатељство наших заједница наставити да се шири и учвршћује на истим племенитим и хуманим вредностима којима тежимо, а поверење и уважавање међу нашим грађанима бити подстрек новим генерацијама да стварају бољи и лепши свет, казао је Шапић и свим грађанима Питештија пожелео срећне Дане града.

Питешти Дане града обележава у част првог помена имена града у писаним документима пре 635 година и у славу духовних заштитника, светог цара Константина и царице Јелене.