За привреднике са седиштем на територији града Крагујевца који послују у области металског и ИКТ сектора и  женског предузетништва Град Крагујевац, Градска управа за развој и инвестиције расписала је Јавни позив за доделу подстицајних средстава. Износ средстава опредељен за реализацију овог програма за 2023. годину износи 15 милиона динара. Тим поводом у Градској управи у организацији Одељења за локални економски развој и привреду одржан је инфо дан и привредницима презентован програм, услови и висина средстава.  Са привредницима је разговарао начелник Градске управе за развој и инвестиције Дејан Ружић.

Град Крагујевац  другу годину заредом је определио средства подршке привреди у Крагујевцу, за постојећа привредна друштва из области ИКТ-а и металског сектора, што је у складу са програмом Локалног економског развоја за период 2021-2023, казао  је Дејан Ружић, начелник ресорне градске управе. Ове године је планирано 15 милиона динара што ће отпилике бити довољно за четрдесетак компанија, односно друштава и предузетника, оцењује Ружић. Будући да је Влада РС ову годину прогласила годином женског предузетништва, део буџета биће издвојен за развој женског предузетништва.  Ружић је подсетио да је прошлогодишњи буџет од 8, 2 милиона динара био распоређен на 25 предузетника и предузећа који су пословали у истим секторима и позвао све заинтересоване предузетнике и привредна друштва да се информишу путем јавног позива на званичном сајту града на Линку

Рок за подношења пријава је 30 дана од дана објављивања јавног позива на званичној интернет страници града Крагујевца www.kragujevac.rs. Заитересовани предузетници пријавни формулар са пратећом документацијом могу да предају на пријемном шалтеру у холу зграде Градске управе града Крагујевца или путем поште на адресу: Трг слободе број 3, Крагујевац, са назнаком ,,Пријава за јавни позив за доделу подстицајних средстава у оквиру реализације Програма локалног економског развоја Града Крагујевца за 2023. годину'', за Комисију за доделу подстицајних средстава.

Додатне информације и појашњења могу се добити сваког радног дана непосредно у Градској управи за развој и инвестиције, Одељењу за локални економски развој и привреду у канцеларији број 6, улица Николе Пашића 6/2, путем e-mail-a: ledoffice@kg.org.rs  или  телефона  060/2340406.