У сали едукативног центра „др Ранко Вукић“  у згради Завода за ургентну медицину Крагујевац под покровитељством града Крагујевца почео је дводневни конгрес ургентне медицине Шумадија 2023, у организацији Завода и  Окружне подружнице Српског лекарског друштва Крагујевац.

Град Крагујевац препознаје напоре здравствених радника, нарочито у епидемији ковида 19, рекла је Славица Раденковић,одборница у Скупштини која се у име града обратила учесницима првог Конгреса  и истакла да већ шести пут одржавањем стручних предавања подржава едукацију и усавршавање здравствених радника. Град ће и даље  наставити у томе јер су овакви сусрети прилика да здравствени радници размене своја искуства, мишљења, стручне ставове и тиме дођу до иновација у лечењу, дијагностици пацијената што је и најзначајнији циљ.   

Завод за ургентну медицију од 2016. године до данас рализовао је пет симпозијума ургентне медицине, јединствених по форми и садржају. Ове године, поново уз подршку Града Крагујевца али и Окружне подружнице СЛД Крагујевац, отишли смо корак даље са жељом да са еминентним предавачима обновимо теоретско знање, а на радионицама што више усавршимо старе и савладамо нове вештине у збрињавању животно угроженог пацијента, казала је др Гордана Ђокић, в.д. директорка Завода за ургентну медицину.  

Одржавањем првог Конгреса ургентне медицине у Шумадији подиже се ниво у едукацији здравствених радника за добробит пацијената и лекарства уопште, казао је др Горан Азањац, председник ОП Крагујевац СЛД, честитао на томе и истакао да томе није крај као и да ће Српско лекарско друштво и Лекарка комора подржати све даље активности.

Током два дана конгреса  реномирани предавачи и стручњаци из ургентне медицине учесницима у сесијама ће говорити о инфаркту миокарда, диференцијалној дијагнози АКС и другим темама а одржаће се и стручне радионице.