На Светским летњим играма Специјалне Олимпијаде које ће се од 16. до 25. јуна одржати у Берлину, део српске репрезентације чиниће пет чланова Крагујевачког спортског клуба за особе са посебним потребама ’’Пчелице’’, најављено је на конференцији за медије одржаној у Спортском центру Искра. На 16. Летњим играма, Специјална олимпијада Немачке и град Берлин, угостиће преко седам хиљада спортиста из више од 170 земаља који ће се такмичити у 25 различитих спортова. 

Специјална Олимпијада је од изузетне важности за Републику Србију и једна је од три организације тог типа који су партнери Међународном олимпијском комитету. У категоризацији спортова, Специјална олимпијада је у другој категорији што показује колико је важна. Кроз спорт, особе са посебним потребама се укључују у друштво и побољшава се квалитет њиховог живота. Спорт је прави начин за одржавање здравља и ове и опште популације али се превазилазе све стигме кад је овај део популације у питању. Укључују се у друштво на начин какав заслужују, казао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт и додао да је Град Крагујевац пут петочлане екипе на игре у Берлин подржао финансијски. Град Крагујевац ће наставити да подржава спортске организације и удружења и убудуће.  

Репрезентација Србије ове године  броји  87 чланова са техничким особљем, тренерима и пратиоцима а из Крагујевца у Берлин ће поћи петочлана екипа коју ће чинити Марко Малбашић и Марија Максовић, такмичиће се у боћању, партнер из опште популације им је Вук Бубања, репрезентативка у женском фудбалу Милица Влајковић и тренер Небојша Јевремовић. 

Чланови Крагујевачког спортског клуба за особе са посебним потребама ’’Пчелице’’ пети пут учествују на играма Специјалне олимпијаде. Први пут смо на Играма учествовали, 2007. године у Шангају, 2011. смо наступали у Атини, 2015. у Лос Анђелесу а 2019. у Абу Дабију одакле смо донели пет медаља, једну златну, две сребрне и две бронзане, каже тренер Јевремовић и истиче да очекује успехе бар као на претходним.

Иначе, Град Крагујевац је прошле године био домаћин 16. по реду Националних Игара Специјалне Олимпијаде Србије на којима се такмичило преко 250 учесника из 13 спортских клубова.