Имајући у виду да је саобраћај појачан због завршетка зимског распуста и повратка са одмора, сви возачи морају бити додатно опрезни и адекватно припремљени за зимске услове вожње.

Aпелујемо на возаче да посебну пажњу обрате на најмлађе учеснике у саобраћају, да у зонама школа и у близини пешачких прелаза возе спорије и буду опрезнији.

Подсећамо да је ограничење брзине у зони школе 30 км/час. Свако прекорачење те брзине драстично смањује могућност да се избегне незгода због продужетка зауставног пута и значајно утиче на последице саобраћајне незгоде.

Такође, подсећамо родитеље који довозе и одвозе децу у школу да заустављање и паркирање обављају на местима прописаним за то и да својим примером уче децу безбедном понашању у саобраћају.

Агенција за безбедност саобраћаја апелује на све возаче да поштују саобраћајне прописе и препоруке, да брзину кретања прилагоде условима саобраћаја и стању пута, као и временским условима, да држе безбедно одстојање и да својим понашањем не угрожавају себе и друге учеснике у саобраћају.

Свим ђацима желимо срећан почетак другог полугодишта, а возачима пуну пажњу за воланом и додатни опрез приликом вожње.