Полагањем венаца крај Споменика ослободиоцима код Поште и крај Споменика црвеноармејцима у Опорници обележена је 79. годишњица победе над фашизмом. Венце су положили др Гордана Дамњановић, помоћница градоначелника за здравствену и социјалну заштиту, људска и мањинска права, Кирил Карташев, трећи секретар амбасаде Руске Федерације, ГО Субнора, представници МУП-а, Војске Србије, војне полиције и политичких партија.

Гордана Дамњановић је истакла да је Дан победе над фашизмом забележен је у историји као велики дан. Крагујевац се са пијететом сећа свих оних који су положили животе за нашу слободу. Након 79 година, након изузетног страдања и великог губитка људских жртава, у тренутку када се поново на сцени јављају силе империјализма и ревизионизма историје, треба истаћи да је страдало много родољуба, наших људи али и да је немерљива улога и допринос Црвене армије, казала је Дамњановић.

Жељко Зиројевић, председник ГО Субнора истакао је да су 1163 припадника Црвене армије и 2275 припадника Народноослободилачке војске Југославије  положили своје животе за слободу нашег града, Шумадије и Србије. Са овог места шаљемо поруку да памтимо, не заборављамо и носимо у срцу све борце који су положили своје животе за слободу, рекао је Зиројевић и поручио да је Србија вечна и јака онолико колико је ми чувамо.

Кирил Карташов, трећи секретар амбасаде Руске Федерације, крај споменика Црвеноармејцима у Опорници истакао је да му је велика част што се налази на том месту и честитао Дан победе који славимо у част наших очева, дедова, свих људи који су по цену неизмерне храбрости и огромних жртава победили у великом рату јер је важно чувати моћ јединства и сећања на жртве.