Ђурђевданско венчање


“Саветујемо вам да не журите, да штедљиво трошите и речи и осећања.

Немојте одмах потрошити све.
Распоредите своју љубав и узајамно поштовање на сваки дан заједничког живота.”

У циљу очувања и неговања традиционалних вредности, пропагирањем брачне заједнице и породице као веома важне сфере нашег друштва, град Крагујевац организује „Ђурђевданско венчање“.

Дана 6. маја 2023. године на Ђурђевдан, у оквиру обележавања Дана Града, ће по први пут бити организовано колективно венчање под називом ''Ђурђевданско венчање'', као манифестација од значаја како за Град тако и за парове који желе да на овакав начин крунишу своју љубав.

У 2023. години „Ђурђевданско венчање“ ће бити организовано за максимално 15 парова које ће путем Јавног позива одабрати Организациони одбор манифестације ''Ђурђевданско венчање''. Град Крагујевац ће паровима који се буду венчали на „Ђурђевданском венчању“ обезбедити пригодне поклоне у виду ваучера за куповину бурми, бидермајера и организацију свечаног венчања са пратећим садржајима без плаћања такси, накнада или других трошкова.

„Ђурђевданско венчање“ је позив и порука младим паровима, да своју љубав крунишу браком и да у будућем заједничком животу наставе да иду путем вечне љубави, слоге и пријатељства.

Пријава парова за „Ђурђевданско венчање“ може се извршити попуњавањем пријавног обрасца који се може преузети на страници.

Град Крагујевац ће, свим физичким, правним лицима или предузетницима који се баве привредним и другим делатностима a који желе да младенцима дан њиховог венчања учине још свечанијим и незаборавнијим, поклањањем производа или услуга из њихове делатности, омогућити учешће у манифестацији и у оквиру презентације исте, на својој интернет страници навести их као донаторе и поклонодавце. Сви заинтересовани могу се пријавити путем мејл адресе: kolektivnovencanje@kg.org.rs


За колективно венчање 6. маја наша суграђанка поклања накит младенцима

 

За прво колективно венчање које Крагујевац организује 6. маја на Дан Града, наша суграђанка Славица Стричевић, дароваће младенце, који одлуче да на овакав јединствен начин кажу судбоносно „да“ уникатним накитом и то - младе украсима за косу и рајфовима а младожење и сведоке цветовима за ревере.

Славица Стричевић више деценија се из љубави и хобија бави израдом накита, али и сликарством и иконописом.

Како истиче, своје радове поклања јер ужива у томе да обрадује своју породицу и пријатеље, а када је сазнала да се колективно венчање организује и у нашем граду одлучила је да обрадује и наше младенце.

Фризуре за младе на „Ђурђевданском венчању“

 

Још једна наша суграђанка одлучила је да да свој допринос колективном „Ђурђевданском венчању“ којим ће град Крагујевац, поред осталих манифестација обележити Дан града.

Суграђанка Жаклина Бошковић, фризерка која већ 25 година улепшава наше Крагујевчанке изаћи ће у сусрет младама и бесплатно им за „Ђурђевданско венчање“ уредити фризуре по њиховој жељи или савету професионалаца.