Ђурђевданско венчање


“Саветујемо вам да не журите, да штедљиво трошите и речи и осећања.

Немојте одмах потрошити све.
Распоредите своју љубав и узајамно поштовање на сваки дан заједничког живота.”

У циљу очувања и неговања традиционалних вредности, пропагирањем брачне заједнице и породице као веома важне сфере нашег друштва, град Крагујевац организује „Ђурђевданско венчање“.

Дана 6. маја 2024. године на Ђурђевдан, у оквиру обележавања Дана Града, биће организовано колективно венчање под називом ''Ђурђевданско венчање'', као манифестација од значаја како за Град тако и за парове који желе да на овакав начин крунишу своју љубав.

У 2024. години „Ђурђевданско венчање“ ће бити организовано за минимално пет а максимално 15 парова које ће путем Јавног позива одабрати Организациони одбор манифестације ''Ђурђевданско венчање''. Град Крагујевац ће паровима који се буду венчали на „Ђурђевданском венчању“ обезбедити пригодне поклоне у виду ваучера за куповину бурми, бидермајера и организацију свечаног венчања са пратећим садржајима без плаћања такси, накнада или других трошкова.

„Ђурђевданско венчање“ је позив и порука младим паровима, да своју љубав крунишу браком и да у будућем заједничком животу наставе да иду путем вечне љубави, слоге и пријатељства.

Пријава парова за „Ђурђевданско венчање“ може се извршити попуњавањем пријавног обрасца који се може преузети на страници.

Град Крагујевац ће, свим физичким, правним лицима или предузетницима који се баве привредним и другим делатностима a који желе да младенцима дан њиховог венчања учине још свечанијим и незаборавнијим, поклањањем производа или услуга из њихове делатности, омогућити учешће у манифестацији и у оквиру презентације исте, на својој интернет страници навести их као донаторе и поклонодавце. Сви заинтересовани могу се пријавити путем мејл адресе: djurdjevdanskovencanje@kragujevac.ls.gov.rs